Spa still life - Stack Of Stones With Candle and Lotus In Pond

Massages

Massage is meer dan genieten alleen.  Massage is een manier van aanraken, waarbij er druk wordt uitgeoefend op spieren en bindweefsel via een reeks bewegingen die onder andere bestaan uit strijken, wrijven, kneden en duwen.

Je huid, spieren en bindweefsel worden soepeler, vervelende spanningen verdwijnen en afvalstoffen worden gemakkelijker afgevoerd.

Afhankelijk van de gebruikte massagetechnieken kan dit stimulerend of juist rustgevend zijn.  Een massage geeft je energie en een fit gevoel.

Het versterkt je levenskracht, zodat je weerstand (fysiek, emotioneel, mentaal) groter wordt.

Massage is een lichaamstaal die vaak meer zegt dan de best gekozen woorden, een eeuwenoud ritueel als basis voor ontspannen en onthaasten in deze gejaagde tijd.

 

Uit de natuurlijke behoefte aangeraakt te worden, is de massage als therapie ontstaan. De eerste literatuur over massage stamt uit China. Vanuit het Verre Oosten kwam het masseren naar het Midden Oosten en zo verder naar Europa en de rest van de wereld.

Massage is een helende kunst. Het is een ontmoeting, een aanraking, van mens tot mens op een zuivere manier. Zonder aanraking kunnen we eigenlijk niet, maar in deze haastige wereld staan we niet stil bij onszelf en bij wat we nodig hebben. Aanraking, massage, helpt je om weer contact te maken met je lichaam, om te luisteren naar wat je lichaam zegt en zo het leven met al zijn spanningen beter aan te kunnen.

Masseren is gebruik maken van de tastzin. De tast is het zintuig dat je het eerst ontwikkelt. Het is het zintuig dat je het vermogen geeft om te voelen. Het is ook het zintuig dat je het eerst lijkt kwijt te raken in ons dagelijkse leven binnen de maatschappij. De meeste indrukken doe je op via de ogen en oren, door het werken met computers en het kijken naar televisie.

Toch worden natuurlijke handelingen zoals wrijven, drukken en kneden wel door jezelf toegepast als je pijn of stijfheid voelt in spieren of gewrichten. Je bent dan eigenlijk al bezig massagetechnieken toe te passen, zij het meestal onbewust. De handen gaan als het ware automatisch naar de pijnlijke plek. Ook een moeder die haar kind troost, houdt haar kind vast en raakt het aan. Omdat niet alle plekken van het lichaam even gemakkelijk bereikbaar zijn hebben we soms een ander nodig om een bepaalde plek te masseren.

De natuur heeft de huid en de lagen eronder zo gemaakt dat ze zintuiglijke waarnemingen kunnen ontvangen en doorgeven. De huid en onderhuids bindweefsel zijn in staat de aanraking door te seinen naar de rest van het lichaam. Dat maakt dat massage de werking van klieren, spieren, gewrichten, organen en zenuwen kan verbeteren.

Een full- body ontspannende massage kost € 70 en duurt ongeveer 75 min, en wordt gegeven met het nodige respect naar de klant(e) toe, in een rustige en sfeervolle omgeving.

Men kan ook een geschenkbon aankopen, om iemand anders (of zichzelf) plezier mee te doen. ( zie geschenkbon.)

Sexuele handelingen zijn uitgesloten!  Personen met dergelijke bedoelingen, gelieve zich te onthouden.