Cursussen

Reiki & Seichem

De drie Reiki (& Seichem) graden

Als je er éénmaal voor gekozen hebt om je te laten inwijden in Reiki (& Seichem) dan kun je jezelf en anderen met Reiki helpen.  Reiki wordt meestal onderwezen in drie graden. Deze drie graden vertegenwoordigen verschillende niveaus van werken met Reiki. Bij elke graad ontvang je meer energie. Om de toestroom van de nieuwe energie aan te kunnen is het Reiki systeem namelijk verdeeld in drie graden. Bij iedere nieuwe graad is de frequentie van de  Reiki energie die door je heen gaat krachtiger en intenser. Je geeft deze methode een plaats in je leven en je kunt het in je dagelijks leven toepassen. Dit betekent dat voor de één Reiki 1 voldoende is, terwijl een ander persoon méér wil, en verder  wil gaan met het volgende niveau.

Na elke Reiki- inwijding  volgt een 21 daagse zuiveringsperiode omdat de frequentie van je energie weer verhoogd is,waardoor weer nieuwe blokkades zijn losgekomen.

Reiki, de  eerste graad

In een Reiki 1 word je door een Reiki master geopend als kanaal. Ook leer je de handposities waarmee je de universele energie kunt doorgeven. Vanaf dat moment kun je jezelf en anderen behandelen. Dat kunnen zowel mensen als dieren en planten zijn.

Alles wat leeft is immers energie en de universele energie maakt hierin geen onderscheid.

Wel is het zo dat je steeds aan je eigen balans dient te werken om ook anderen goed te kunnen helpen. Na elke inwijding in een Reiki graad volgt een reinigingsperiode , wat inhoudt dat de Reiki energie je zowel fysiek als mentaal in balans zal brengen. Bij de één duurt dat kort en bij de ander soms langer. Maar drink vooral veel water .

Reiki 2, de weg gaat verder

Als je bent ingewijd in Reiki 1, dan kan het zijn dat je je verder wilt verdiepen in Reiki.  Bij de tweede graad  Reiki  leer je met symbolen werken,waardoor je behandelingen intensiever worden en je ook leert om op afstand te kunnen behandelen.Je zult merken dat de energie die je nu kunt doorgeven intenser is en meer losmaakt zodat blokkades worden opgeheven.

Ook na de tweede graadsinwijding krijg  je weer een reinigingsperiode . Ook tijdens deze periode is het belangrijk om jezelf veel te behandelen met Reiki en veel water te drinken .

Reiki 3, de mastergraad

Als je enige tijd Reiki 2 hebt kun je besluiten om Reiki master te worden.In de derde graad wordt je energie kanaal volledig geopend voor de Reiki- energie. De derde graad A betekent dat je master- beoefenaar bent. Bij de derde graad B leer je anderen  inwijden in Reiki. Ook na deze inwijding volgt weer een reinigingsperiode .

De drie graden staan voor verschillende ontwikkelingsfasen op je weg door Reiki. Want behalve een methode om jezelf en anderen te helen is Reiki ook een weg naar zelfontwikkeling en spiritualiteit.

Reiki als spiritueel pad voert als boeddhistische geneeswijze naar de verlichting, naar het ervaren van jezelf en anderen als goddelijke wezens.

Garantie

Als Tera-Mai™ Reiki & Seichem Master-Leraar garandeer ik dat de door mij gegeven initiaties precies zó worden doorgegeven zoals door Tera-Mai™ voorgeschreven.

Tera-Mai™

Zonnevlechtinitiaties

De cursus bestaat uit de inwijdingen en het aanleren van enkele nieuwe, krachtige zuiveringstechnieken. De Tera-Mai™ Reiki & Seichem master-leraars worden  aangeleerd hoe ze deze inwijdingen kunnen doorgeven.

De cursus wordt gegeven op een dagdeel van 4 uren.

Tera-Mai Reiki masters ontvangen de Tera-Mai Reiki I, V, VI en VII inwijdingen;

Tera-Mai Seichem masters ontvangen naar wens de Tera-Mai Reiki I, V, VI en VII inwijdingen alsook de Tera-Mai Seichem I, V, VI en VII inwijdingen.

Cursusboek en certificaat zijn in de prijs inbegrepen.

Neveninitiaties

Yod: De Yod-initiatie is een zeer oude initiatie, die stamt uit het oude Egypte. Door deze initiatie kom je beter in contact met de universele gedachtegang. Het helpt in het helingsproces, door je beter inzicht te geven waar de problemen liggen. Het verbindt je op de “Universele Waarheid”. Hiermee wordt bedoeld, dat je de werkelijke waarheid/eerlijkheid van een ander beter zult herkennen. Maar ook zal je je eigen waarheid moeilijker kunnen verhullen. Yod is in de eerste plaats voor jezelf. Het kan je persoonlijke ontwikkeling enorm stimuleren.

Melchizedek: Melchizedek is de Hogepriester van de witte broederschap.
Er zijn krachten in de kosmos, die tot taak hebben de mens in zijn ontwikkeling te helpen. De engelensfeer is zo’n bron waarnaar de mens mag uitreiken. Een andere bekende Bron wordt doorgaans de Witte Broederschap genoemd. Deze Witte Broederschap wordt gevormd door heel hoge Lichtwezens. Door deze initiatie wordt je afgestemd op Melchizedek en op de Witte Broederschap. Deze afstemming kun je gebruiken voor jezelf, je stemt je af op een buitengewone zuivere en liefdevolle Bron, maar ook voor anderen, bijvoorbeeld als je Reiki geeft. De Melchizedek initiatie opent je naar liefde. Het probleem zit niet in het beschikbaar zijn van de liefde, maar in ons vermogen om liefde te ontvangen.

Shaktipat: de Shaktipat initiatie geeft je een extra dosis energie. Shaktipat is een verbinding op de zon, een energieoverdracht naar de ruggengraat van de ingewijde. Omdat het zenuwstelsel bovennatuurlijke energie draagt, is de ruggengraat een geschikt overdrachtspunt. De initiatie lijkt een gok, alleen ontvangt bij Shaktipat iedereen een prijs. Niet iedereen ontvangt echter dezelfde hoeveelheid energie. Niet de initiator maar de Geest beslist hoeveel je krijgt

Violette Vuur: volgens sommige esoterische tradities zijn er in de kosmos zeven stralen werkzaam. Iedere straal wordt beheerd door een intelligentie. De zevende straal wordt `Violette vuur’ genoemd. Dit is een zeer sterke kosmische kracht. De beheerder van deze kracht is Saint-Germain.  Het Violette vuur heeft als bijzonder eigenschap, dat het karma, emotionele trauma’ s kan transmuteren. Dit betekent, dat lijden opgeheven kan worden, door het intens te reinigen met Violet vuur. Daartoe dient het Violette vuur vanuit het hart gericht te worden op het lijden. Zonder hartenergie is er geen transmutatie, omdat je zonder hartenergie de ware aard van de vlam, de transmutatie door middel van genade, niet kunt aanvaarden. Verbind je op de ware liefde van God alvorens te transmuteren.

Ook bij deze cursus zijn lunch, cursussen en certificaat inbegrepen.

Munay-Ki

De cursus bestaat uit 3 dagdelen

1e dagdeel:  Rite 1 -4

Het eerste dagdeel leer je je heilige ruimte openen, de breathing en de vuurceremonie, je ontvangt de eerste vier basisrites: de rite van de Heler, de Banden van Kracht, Harmonie, en de Ziener. We sluiten af met een gezamenlijke vuurceremonie en het sluiten van de heilige ruimte. Je ontvangt een cursusboek.

2e dagdeel:  Rite 5- 7

Het tweede dagdeel openen we de heilige ruimte en doen we de breathing. Je ontvangt de volgende drie rites met meditatie: de rite van de Hoeder van de Dag, de Hoeder van Wijsheid, de Hoeder van de Aarde. We sluiten af met een gezamenlijke vuurceremonie en het sluiten van de heilige ruimte. Je ontvangt een cursusboek.

3e dagdeel:  Rite 8-9

Het derde dagdeel openen we de heilige ruimte en doen we de breathing. Je ontvangt de 2 laatste rites: Hoeder van de Sterren en de Schepper. Je leert hoe je de rites zelf kan doorgeven. We sluiten de dag met een gezamenlijke vuurceremonie. Je ontvangt je pi-stone, het cursusboek en dvd.

Het derde dagdeel worden ook de instructies voor het doorgeven aangeleerd.

Cursus en certificaat zijn in de prijs inbegrepen.

Egyptische cartouche

De initiatie kan aan iedereen gegeven worden, alleen krijg je pas les hoe iemand te initiëren in de Egyptian Cartouche als je Seichem Master bent i.v.m. vuur energieën die de Seichem Master beheerst die bij de inwijdingen nodig zijn.

Je wordt in 24 kaarten (energiëen) geïnitieerd en de procedure duurt ongeveer 1 tot 2 uur. Alleen  “SET” (kaart 10) wordt niet geïnitieerd vanwege problemen op alle niveaus (chaos). Tevens wordt je op YOD afgestemd met een apart vuur symbool.

Je krijgt  een Nederlandse vertaling van het boek “the way of the cartouche”  en een set kaarten .