serenity and yoga practicing at sunset, meditation

Healings

Een Reiki of Seichem behandeling werkt ontspannend en brengt je lichaam en geest (terug) in balans, het heelt je fysieke en energetische lichaam.

Als iemand lichamelijk niet in orde is, dan is dat een teken van in onbalans zijn op het fysieke niveau. Door een Reiki-behandeling komt er extra energie beschikbaar voor het lichaam en op dat moment kan het lichaam met die extra energie aan het herstel beginnen. Het zelfgenezingsmechanisme van het lichaam wordt (terug) in gang gezet.

Zoals in de pagina’s over Reiki en Seichem beschreven wordt Reiki en Seichem voornamelijk overgebracht via de handen.

Een Reiki of Seichem healing duurt ongeveer anderhalf uur en kost   60

Het is aanbevolen om de eerste maal 3 behandelingen kort na elkaar te ontvangen. Nadien kan je in overleg en volgens je eigen wensen verdere behandelingen volgen.

Het is belangrijk om na een Reiki of Seichem healing veel water te drinken om vrijgekomen onzuivere stoffen af te voeren.

Wat kan je verwachten bij een Reiki behandeling ? Bij een behandeling zal Reiki behandelaar beginnen met een kort kennismakingsgesprek(dit varieert natuurlijk in tijd al naar gelang de klachten). Meestal duurt dit maar een half uurtje. In dit gesprek kan je ook  vragen stellen over Reiki of zal de behandelaar je met specifieke informatie een helder beeld proberen te geven over Reiki en wat Reiki voor jou zou kunnen betekenen (of niet!).

Een behandeling zal zittend of liggend uitgevoerd worden. Je houdt in alle gevallen je kleren aan, maar doet wel de schoenen uit en alle sieraden af. Of je een stoelbehandeling of ligbehandeling krijgt hangt af van jezelf. Het is in ieder geval niet meer of minder Reiki! In geval van een zitbehandeling, zit je op een rechte stoel, bij een ligbehandeling lig je op een behandeltafel. De ligbehandeling is wel heel wat  meer ontspannend!

De behandelaar legt zijn handen of op het lichaam, of net er boven. De plaatsen die standaard behandeld worden zijn de chakra’s, maar als uit het gesprek blijkt dat iemand last heeft van een specifieke plek, dan wordt deze uiteraard ook meegenomen in de behandeling. De Reiki-energie gaat daarheen waar het nodig is, dat kunnen de handen van de behandelaar niet beïnvloeden.  Door de handen op die specifieke plekken neer te leggen, wordt de aanvoer van Universele energie wel gerichter.

Tijdens een behandeling kan het stil zijn op jouw behoefte. Geniet van je behandeling, en dat is toch het prettigste in een ontspannen houding. Wel of geen muziek, een bepaalde soort muziek, met of zonder wierook. De behandelaar zal het je vooraf vragen en je hebt dus een keuze. Kan je je  moeilijk ontspannen vraag dan om een rustig muziekje op de achtergrond. Je kan dan ontspannend genieten.

De Reiki-energie kan behoorlijk wat losmaken. Dit kan een gevoel van pijn, plezier, verdriet of vrede zijn. Voel je vooral vrij om uw emoties te laten gaan. Daar is tijdens een behandeling alle ruimte voor.

Welke reacties kan je nog ervaren?

  • je buik gaat rommelen
  • de handen van de behandelaar voelen (erg) warm of juist koud aan
  • je voelt tintelingen of prikkelingen
  • je voelt je heerlijk ontspannen
  • je voelt meer pijn op bepaalde plekken, voordat de pijn weer afneemt

Alles wat je ervaart aan prikkels of reacties zijn van tijdelijke aard, en realiseer je dat deze prikkels of reacties bijdragen aan het proces van genezing.

Dit alles is van voorbijgaande aard. Na de behandeling is er ruimte om te praten: over je ervaring, wat je denkt, wat je voelt, wat je aan emoties wilt delen. Dit zou ook tijdens de behandeling kunnen maar dit kan ook weer afleiden van de behandeling. Bij een eerste behandeling zal er aansluitend een gesprek plaatsvinden. Het is aan te raden de behandeling te evalueren met de behandelaar om te zien of je al dan niet wil verder gaan en ook hoe. Indien je een behandeling start is het moeilijk aan te geven hoeveel sessies je nodig hebt. Dit ligt aan de aard van de klachten, maar ook of je zelf openstaat om je klachten aan te pakken buiten de behandelingen. Deze beslissing ligt uiteraard bij jou.

Na de behandeling voldoende water drinken, zodat de “ongewenste “ stoffen kunnen “ weggespoeld” worden.

Een behandelaar mag nooit een diagnose stellen over lichamelijke klachten, dat kan alleen een daartoe opgeleide arts. Een goede behandelaar zal u altijd doorverwijzen naar een bevoegde therapeut/arts om deze diagnose te stellen.

Een Reiki of Seichembehandeling vervangt géén bezoek aan de dokter en er worden géén diagnoses gesteld. Daartoe is enkel een arts bevoegd!  Een Reiki of Seichembehandeling is een alternatieve helingmethode. Desgewenst kunnen de Reiki of Seichembehandeling in overleg gaan met de behandelende geneesheer.